Bra beslut om fönsterputs i Stockholm

Det är nu ganska precis två år sedan sen vi flyttade till vårt hus. Det har varit en stor omställning, inte bara i vardagen utan också rent ekonomiskt. Eller, kanske framförallt ekonomiskt. Att bo i villa är något både jag och min sambo velat i hela våra liv (vi båda är lägenhetsbarn) och nu gör vi äntligen det – och de ekonomiska aspekterna hade vi trots allt räknat med.

För ca 4 månader sedan tog vi ett beslut. Eftersom vårt hus är beläget väldigt nära både vatten och stor bilväg i Stockholm insåg vi att behovet av fönsterputs var stort. Väldigt mycket större än vi anat på förhand. Vårt nya hus i Stockholm har väldigt många fönster så varje gång fönsterputsen behöver genomföras är det påfrestande. Varken jag eller min sambo har särskilt stor kunskap inom det. Eller snarare: Vi har ingen erfarenhet inom fönsterputs i Stockholm.

Det uppstod mini-konflikter varje gång vi ställdes för uppgiften. Vi klagade på varandra och tyckte att den andra fått bättre förutsättningar eftersom vädret förra gången var X eller Y. Den vars tur det var att putsa sa att behovet av fönsterputs för vårt hus i Stockholm inte var så stort. Detta medan den andra hävdade motsatsen. Vi fick helt enkelt inte ihop det på ett hållbart sätt. I alla fall inte ett sätt som gav oss bra och regelbunden fönsterputs i Stockholm utan att det påverkade vårt förhållande negativt. Någonting behövde göras och någonting gjordes också.

Vi valde att anlita professionell fönsterputs i Stockholm. Eftersom vi naturligtvis inte hade gjort något sådant tidigare gjorde vi vår research på förhand. Vi kollade upp olika firmor i Stockholm som erbjöd fönsterputs. Den ena hävdade att den var bättre än den andra. Det var lite svårt att navigera i detta, för oss, främmande fält.

Tillslut hamnade vi hos en firma som hade allt det vi sökte efter. De hade tydligen levererat fönsterputs i Stockholm sedan mitten på 1900-talet. Det måste ju betyda något, tänkte vi. Vi kontaktade dem och bad om prisuppskattning och fick en sådan väldigt snart därpå. Priset var betydligt lägre än vi väntat oss och också än andra kostnader för fönsterputs i Stockholm vi sett. Det kändes helt naturligt att välja firman med längst erfarenhet och bäst priser.

Och där är vi nu, 4 månader senare, och har regelbunden fönsterputs för vårt hus i Stockholm. Det är en otroligt bra investering om ni frågar mig, och jag kan rekommendera den till alla i liknande situationer!

Vi hörs nästa vecka!

Share this post