En annorlunda checklista för SBA

Inte trodde ni det; att ni skulle få läsa ett inlägg om ett så knasigt ämne när ni vaknade i morse. Lyckligt ovetandes var ni. Ni klev upp och trodde att ni nog skulle få läsa texter om helt vanliga saker. Ni anade ingenting och här sitter ni nu. Rakt inför en text om checklista för SBA.

”Vad är ens SBA och vad utgör en checklista för detta något?” frågar sig nu vissa av er. Detta ska ni bli varse alldeles strax. Märk dock väl att denna text inte på något sätt hänger ihop med verkligheten. Alltså: En checklista för SBA är helt annorlunda i verkligheten.

Så, Berit handlar detta om. Berit arbetade med brandsäkerhet och det hade hon gjort i ca 240 år. Men vem räknar egentligen? Hon var så säker på allt som hade med brandskydd att göra att hon visste knappt vad. SBA, systematiskt brandskyddsarbete, var hennes område och att utveckla checklistor för detsamma var hennes profession. Hon var stensäker när det kom till detta.

Det kom en dag då Berit var allt annat än redo för att göra en checklista för SBA. Det var verkligen inte läge, om man säger så. Nej, hon hade sovit dåligt eller knappt under några nätter. Hon hade inte gjort något som gett henne energi utan bara jobbat och jobbat. När hon nu satte sig ner för att utveckla dagens checklista för SBA blev det lite annorlunda. Såhär annorlunda blev det:

Först på checklistan för SBA stod vad företaget i fråga skulle göra om en brand utvecklades. Vanligtvis brukar det stå att man ska utrymma lokalen, i all rimlighet. Inte den här gången. I dagens SBA checklista stod att man som anställd skulle gömma sig under bordet. Det låter.. ganska farligt, tycker ni inte?

Då har ni inte hört nästa tips på checklista för SBA. Det handlade om säkerhetsanordningen. Närmare bestämt det kit som skulle kunna göra att en eld förhindras att bli värre. Den, enligt denna checklista för SBA, skulle placeras i ett skåp väl undangömt, förseglat och låst. Låst?! Har ni hört något så dumt? Det gör ju att hela grejen fallerar.

Det finns mycket mer att säga om Berit och om den checklista för SBA som hon utvecklade denna dag. Jag orkar däremot inte grotta ner mig i detta ytterligare. Ni får hålla till godo till på tisdag då jag fått ny energi.

Share this post