Flyttstädning av experter

Jag ska ställa två olika scenarion mot varandra idag. Båda har hänt. De inträffade med 3 års mellanrum, nästan på dagen. Det kommer att handla om flyttstädning och de två olika sätt på vilka min familj gått tillväga angående det. Jag hoppas att ni tycker att det är intressant. Jag hoppas också att ni som inte alls anser att flyttstädning är ett intressant ämne inser att ni borde sluta läsa nu.

Ni är kvar, kul! Då snackar vi flyttstädning.

För tre år sedan flyttade vi. Det var första gången vi flyttade som familj. Från en tvårummare i stan till en trerummare i stan. Bara några kvarter bort ifrån varandra låg lägenheterna. Vi tänkte att det skulle bli en munsbit. En oerhört enkel process att flytta. Något vi klarade av själva utan hjälp utifrån. Flyttstädning, själva flytten av möbler och inredning av nya lägenheten och så vidare. Inga problem för oss, tänkte vi.

Naturligtvis blev det inte så enkelt, och den verkliga nageln i ögat var flyttstädningen. Den tog närmast kål på oss. Vi städade en hel dag, varenda liten centimeter av lägenheten, med barnen springandes omkring. Smutsiga små skor gjorde att vi fick börja om konstant. Men vad skulle vi göra? Flyttstädning var tvunget att ske och vi kunde knappast låta ungarna vänta utanför huset.

Det var helt enkelt en katastrof och flyttstädning höll närmast på att kosta ett äktenskap. Tur att det inte blev så. Nu när vi alltså tre år senare skulle flytta igen – denna gång från trean i stan till ett hus en bit utanför stan – ja, då var det inte någon tvekan om saken. Flyttstädning skulle inte landa på vårt bord den här gången. Nej, den här gången skulle vi anlita en byrå för detta arbete. Vi skulle inte klara oss själva utan förlita oss på professionell hjälp inom flyttstädning.

Sagt och gjort. Vi skred till verket och ringde det som påstods av andra vara den bästa firman i stan för flyttstädning. Och mycket riktigt: Vi var så otroligt nöjda med den tjänst vi anlitade dem för – från början till slut. Vi blev väl bemötta redan från början, erbjöds schyssta priser och kunde välja flyttstädning när det passade oss. Jag hade ingen aning om att det var så smidigt. Detta är förstås förståeligt i och med att jag helt saknade den erfarenheten tidigare.

Jag rekommenderar alla, särskilt barnfamiljer som vi, att anlita hjälp med den här typen av tjänster. Det är värt varenda krona med tanke på den tid och energi man sparar på flyttstädning från experterna.

Share this post