Konsultmäklare och nya jobbutmaningar

Jag trodde att jag skulle arbeta inom offentlig sektor i hela mitt liv. Vet ni varför jag trodde att jag skulle arbeta inom offentlig sektor i hela mitt liv? Jo, därför att alla i min släkt arbetar inom sådana verksamheter. ”Vadå, hur liten släkt har du egentligen?” tänker några av er, och funderar över hur många som egentligen KAN arbeta inom stat, landsting eller kommun. Svaren är: 1) En stor släkt, 2) Många.

För en tid sedan kom jag i kontakt med en konsultmäklare. Denne konsultmäklare blev varse om min situation. Min situation löd som följer: Jag vantrivdes på arbetet. Lönen var anskrämligt dålig. Lokalerna, som dessutom var mycket slitna, låg 1 timme och 15 minuter från mitt hem enkel väg. Jag vantrivdes med de flesta av mina kollegor och jag tyckte att min chef var en översittande idiot. Ja, lite av en sådan situation hade jag att göra med.

Konsultmäklaren jag träffade medgav att han tyckte att det lät ”lite segt, ja”. Han hade rätt. Det var faktiskt väldigt segt och jag kände att jag kunde göra exakt vad som helst om jag fick slippa det. Det visade sig att jag inte skulle behöva göra vad som helst för att komma därifrån. Det jag behövde göra var att prata med en konsultmäklare. Han kunde nämligen komma med tre väldigt bra saker för mig. 1) En betydligt bättre lön som var högre än jag kunde drömma om på mitt förra (skit)jobb. 2) Schyssta anställningsvillkor som innebar att företaget alltid hade min rygg om något oförutsett skulle ske. 3) Ett roligare liv. Det sista väger högre än allt annat, hör och häpna.

Så, en konsultmäklare skulle bli min räddare. Det hade jag inte trott för bara ett par månader sedan. Ungefär 3 dagar efter mitt möte med konsultmäklaren ringde han upp och lät exalterad. ”Visst är du en jävel på Jaba-srift?” frågade han. ”JavaScript menar du kanske?” svarade jag och det var just svaret han letade efter. Konsultmäklaren hade hittat en kund som matchade precis de önskemål och krav jag hade. Min kompetens matchade dessutom kundens önskemål och krav perfekt. Som handen i handsken helt enkelt.

Är det någon av er som läser min blogg som arbetar via konsultförmedling? Om ni, liksom jag gjorde, känner att ni sitter fast i en jobbvardag ni inte kommer ur: Testa konsultmäklare! Jag är oerhört nöjd med utfallet som det fick. Allt berodde bara på en slump dessutom. Det är häftigt och skrämmande på samma gång tycker jag.

Vi hörs snart igen!

Share this post