MICRONEEDLING – VACKERT SKÖNHETSHEM

Den microneedling är en effektiv metod för hudföryngring och lämnar mycket övrigt ofarlig som namnet antyder. Speciellt vid behandling av ärr och stretchmärken anses terapi vara en revolution bland olika metoder. Behandlingen är smärtfri och det finns inget driftstopp.
Med mikronedlingsterapi behandlas problemhuden med en så kallad mikroperforator. Genom att använda fina nålar skapar detta en jämn perforering av dermis och överhuden. Nålens längd och hastighet kan anpassas exakt efter terapibehov. Stockholms microneedling-terapi skapar mikrosår och huden reagerar med en läkningsprocess. För att reparera huden stimuleras dina celler och stamceller för att producera mer kollagen, elastin och hyaluronsyra. Hudens egna ämnen är viktiga för styrkan och elasticiteten i bindvävnaden. Tillväxthormoner frigörs alltmer och nya små blodkärl kan utvecklas.
Din hud kan se yngre, fräschare och fastare ut efter den första appliceringen. En annan fördel med mikronedling är den förbättrade och ökade absorptionsförmågan hos huden för föryngring av aktiva ingredienser som kan penetrera huden mycket djupare genom terapin. Den medicinska mikronedlingsterapin består alltid av en serie behandlingar.

MICRONEEDLING MED DERMAPEN
Vi använder en elektronisk precisionsenhet för vår terapi . Den microperforator använder mycket fina nålar som når ett penetrationsdjup på 0,30 mm till 3 mm och är elektroniskt flyttas upp och ner. Den höga hastigheten kan producera upp till 250 punkteringar per sekund. Som ett resultat märks mikronedlingen ännu mindre och de resulterande mikroskadorna stängs snabbt igen. Nålfästena är sterila förpackade för säkert engångsbruk och kommer aldrig att återanvändas.
Till skillnad från konventionella nålvalsar fungerar mikroperforatorn med ett konstant tryck och en konstant nålrörelse i en 80 ° vinkel. Detta gör terapin ännu effektivare och jämnare.
Effekterna och effekterna har vetenskapligt undersökts och bevisats flera gånger. Tekniken har använts sedan 1920, kontinuerligt förbättrats och vidareutvecklats. Begrepp som medicinsk nålning eller kollageninduktionsterapi används ibland inom mikronedlingsterapin.

BEHANDLINGSFÖRFARANDET AV EN MICRONEEDLING-TERAPI
Efter omfattande desinfektion av behandlingsområdet appliceras en anestetisk kräm under 30 minuter så att behandlingen kan utföras smärtfritt. Behandlingen kan påbörjas efter en ny desinfektion. Utövaren anpassar nålslängden och penetreringsdjupet såväl som hastigheten exakt efter terapikraven. Beroende på vilken typ av terapi under de behandlingsmedlen såsom PRP, hyaluronsyra, vitaminer eller hud-föryngrande sera ekvilibrerats med hjälp av de Dermapenskan tränga djupt in i huden. Behandlingen avslutas med en slutstädning. Behandlingens varaktighet är
40 – 70 minuter. Blodförtunnande mediciner som aspirin, macumar eller ibuprofen måste avbrytas innan behandling med mikroneedling.

FÖRSTA RESULTATEN OCH VAD MAN SKA LETA EFTER EFTER BEHANDLINGEN
Som regel uppträder huden i en frisk glöd efter 8 dagar. Under de kommande tre veckorna efter mikronedlingsterapin måste du undvika solen och överdriven UV-exponering. Använd tillräckligt solskydd med en solskyddsfaktor på minst 35 SPF dagligen och förnya skyddet regelbundet. Bastu bör också undvikas i några dagar.

FINNS DET NÅGRA RISKER OCH BIVERKNINGAR?
Eftersom mikronedlingsterapi skadar huden med små nålar, kan infektioner uppstå i mycket sällsynta fall – som med alla sterila injektioner. Mikroskadorna kan orsaka rodnad, svullnad och ödem under 2 till 3 dagar.

Share this post