Min arkitekt i Stockholm

Många har hört av sig för att fråga om vårt arkitekt i Stockholm. Detta är nämligen en person jag talat om ganska mycket under senaste tiden. Jag har talat om det eftersom vi nyligen flyttat in i huset i Stockholm som denne arkitekt har ritat. Detta har väckt intresse, för att uttrycka sig milt. Många går i tankar om att anlita arkitekter i Stockholm för sina byggprojekt. En trevlig utveckling om ni frågar mig. En ännu trevligare utveckling om ni frågar de som arbetar med det förstås.

Nåväl. Jag har spenderat mycket tid med att beskriva hans professionalism. Det har varit ett sant nöje att samarbeta med honom och det är inte ens ett överdrivet uttryck. Jag tänkte nu att jag skulle berätta om arkitekten i Stockholm ur en mer personlig synvinkel. Det har nämligen varit frågor som kommit in om detta. Något förvånande, om ni frågar mig.

Vi kör på så ser vi var vi landar.

Vår arkitekt var uppvuxen i Stockholm. Vi vill tro att detta bidrog till att han hade så stor och bred kompetens som han hade om byggen i staden. Vad vi än sa, vad vi än talade med honom om, så hade han en arkitektonisk referens. Det var oerhört imponerande. Man märkte att vår arkitekt i Stockholm verkligen hade ett brinnande intresse för arkitektur – särskilt sådan som fanns innanför stadens gränser. Han berättade att han ofta gick promenader i staden och såg upp på husfasader. Han åkte ut till villaförorter och tittade sig omkring hela eftermiddagar. Det var så han samlade inspiration, vår käre arkitekt i Stockholm.

Ja, och sedan blev han ju Stockholms bäste arkitekt också så det betalade bevisligen av sig väldigt bra för honom. Vi är faktiskt väldigt nöjda att han ens tog sig tid att hjälpa oss. Vanligtvis var han väldigt uppbokad. Det var företag, organisationer och föreningar i olika storlekar och branscher som behövde hans hjälp. Många behöver arkitekter i Stockholm och alla vill anlita den bäste.

Vidare ska sägas att han var förvånansvärt ung. Jag menar inte förvånansvärt givet hur han såg ut. Snarare förvånansvärt givet att han blivit en av Stockholms mest anlitade arkitekter. Hur går det till för en man som inte ens fyllt 40 år? Jag tänkte nog att ålder vägde tyngst för arkitekter i Stockholm men så verkar det inte vara. Det tycks vara oerhört centralt hur stort intresse och hur stor talang man har. På så sätt tycks det inte skilja sig särskilt mycket mot andra yrkesgrupper.

Ställ era frågor i kommentarsfältet!

Share this post