Sommarhusets måttbeställda mattor

För drygt ett år sedan gjorde jag och mina 3 närmasta vänner slag i en sak. Det hör inte till vanligheterna. Inte alls faktiskt. Vilken sak vi gjorde slag i handlade om ett sommarhus. Vi har pratat om att köpa ett tillsammans sedan vi var 25 år. Nu är vi alla 35 och det skedde tillslut. Bättre sent än aldrig, eller hur?

När vi skrev på kontraktet för huset gjorde vi klart från början att vi inte skulle lägga särskilt stort fokus på renovering. Såhär ett år senare har vi nu en aktiv chatt om måttbeställda mattor. Ni kan ju då tänka er hur det hela gick. Någon började öppna dörren till att göra det lite finare än vad det initialt var. Mattor kom på tal och någon pratade om måttbeställda sådana. Sedan är snöbollen i rullning.

Saken är bara att vi alla är ganska nöjda med att det blev på det här viset. Alla har ungefär lika mycket pengar att avvara till vårt gemensamma sommarhus. Om måttbeställda mattor var något vi ville ha så skulle det väl få bli så. Nu när jag tänker på det så vet jag inte riktigt vad det var som gjorde att det blev så stor grej. Varför började vi överhuvudtaget diskutera måttbeställda mattor?

Jag var tvungen att ringa min vän Johan och kolla. Tydligen var det jag som först hade tagit upp måttbeställda mattor. När han väl påpekade detta kom jag förstås på hur det låg till. Mamma och pappa hade gjort så med deras sommarställe. Det blev faktiskt ett ordentligt ansiktslyft på hela kåken. Jag menar, en matta är väl en matta, men att måttbeställa förhöjer upplevelsen ganska ordentligt. Man får känslan av att inredningen är genomtänkt. Att var sak har sin plats.

Det är ganska ironiskt ändå. Vi köpte ett ganska nedgånget sommarhus. Det skulle bli en umgängesborg där vi omgav oss med saker som vi gillade. Tv-spel, sällskapsspel, fotboll, bastu – Ja, ni vet allt sånt där. Det är fortfarande ganska nedgånget. Mycket av inredningen består av saker vi tagit med hemifrån eller ärvt av släktingar. Ja, förutom våra måttbeställda mattor då. Det är här ironin kommer in. På varje golv i sommarhuset finns måttbeställda mattor som är helt perfekta.

Det är lite som att sminka en gris – Men vi gillar det.

Share this post