Vår fasadrenovering i Stockholm

För ett par veckor sedan så skrev jag om det beslut vår brf tog för ett år sedan. Beslutet handlade om att genomföra fasadrenovering på våra hus i Stockholm. Det var något vi diskuterade under en ganska lång tid innan vi tog beslutet. Jag var en av anledningarna till att det såg ut så. Jag känner mig alltid skeptisk till åtgärder som kräver stora omvälvningar. Så är det minst sagt med fasadrenovering i Stockholm.

Eftersom jag var inne på detta förra veckan ska jag försöka undvika att ta upp samma sak igen. Däremot tänkte jag idag fokusera på de positiva effekterna av fasadrenoveringen i Stockholm. Det finns nämligen ett antal olika att peka på.

Till att börja med så var själva åtgärden inte särskilt komplicerad. Jag menar, det var förstås ett stort arbete som tog ett ganska långt tag. Däremot var det inget som störde oss riktigt. Det är i alla fall den uppfattning jag har fått i efterhand. De allra flesta förstod att fasadrenoveringen skulle göra att våra hus i Stockholm ökade i värde. Det var därför bara att härda ut och det gjorde folk så gärna. Det är som sagt min uppfattning. Man vande sig ganska snabbt vid att det ständigt fanns byggare i närheten. Plötsligt fick vi meddelande om att de var klara och då avlägsnade de sig ganska fort. De städade dessutom upp bra efter att fasadrenoveringen i Stockholm stod klart. Imponerande effektivt.

Jag nämnde det ovan men nämner det igen. En fasadrenovering kan göra oerhört mycket för värdet på ett hus, såväl i Stockholm som överallt annars. Det är faktiskt ganska fascinerande hur det fungerar. Jag menar, till och med ett otränat öga kan verkligen se förändringen efter att vårt hus i Stockholm fick genomgå fasadrenovering. Det råder inga som helst tvivel om att fasaden har fått ett rejält lyft. Detta är lika uppenbart för utomstående som ser huset. Om jag skulle sälja min lägenhet så kommer exempelvis alla som tittar på den att mötas av denna vackra, fräscha, blå putsfasad. Det kommer att bidra till en medveten eller omedveten känsla av att ”här vill man bo”. I samband med detta kan alla bostadsrättsägare i husen räkna med att de kan få mer för sina bostäder då de väljer att sälja.

Det finns fler stora fördelar med att utföra fasadrenovering i Stockholm. En är förstås att den här typen av åtgärder skyddar byggnaden. Det blir inte lika ”lätt” för vatten att ta sig in och förstöra huset på ett djupare plan, bland annat. Jag säger detta som om jag vore en expert på fasadrenovering i Stockholm men så är inte fallet. Jag snappade bara upp ett och annat under de månaderna då renoveringen pågick.

Tack för mig,

Share this post